12 Temmuz 2011 Salı

Tavuk Götü nedir?

Tavuk Götü, şayet erkek olsaydım orta okul ve lise hayatım boyunca yaptıracağım tek saç modeli olurdu.80'ler sonu 90'lar başı saç furyasında kızlar için serpil çakmaklı stil kelebek saç tokası,önden bir tutam saçı yaprak dolması biçimi büküp firketeyle tutturduğumuz saç modelleri neyse erkekler için de eski stil emo saç model tabir edebileceğim bu tavuk götü modeli bir numaraydı.Ne kadar çok kabartabilirsen hayvanın götüne o kadar çok benzerdi....neden,niye böylesine popüler oldu hala anlayabilmiş değilimdir.

Tavuk (bilimsel adı ile gallus gallus domesticus) komik bir hayvancık ayrıca.Tipi komik,uçamaya çalışması komik,duruşu komik,koşması komik...Küçücük götünden her daim protein deposu yumurtaların pıt pıt dökülmesi komik.
Civcivlerin anasıdır,Horozun karısıdır,kartlaşmadan önce her daim piliçtir,kaz gelecek yerden esirgenmeyendir.Üşengeçtir,sebat etse,koca götünü kaldırabilse uçabilecek belki ama şişkoluktan hali yok...

Pekçok atasözüne ilham kaynağıdır:Tavuk götü tövbe tutmaz;fukaranın tavuğu tek tek yumurtlar;baz bazla,kaz kazla,kel tavuk topal horozla falan filan...

Bu mübarek hayvan etiyle,yumurtası ile bizi besler,doyurur.Dünyada insan nüfusundan daha fazla tavuk olduğu bilinen bir gerçektir.

Burası aptal tavukların dünyasıdır.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder